0496 40 89 50 info@solut-hr.be

Wie is wie?

Solut is een door VDAB erkend loopbaancentrum 
en gespecialiseerd in de KernTalentenMethode voor Garantie op succes

Mireille vandevorst

Het leven draait niet om ‘moeten’ werken, maar wel om ‘mogen’ werken.  Iedereen die Mireille kent weet het.  Mireille is POP => Passievol, Optimistisch en altijd Plezier in het leven!

Het is mijn missie om van iedereen een gepassioneerde en enthousiaste persoon te maken.  Dat kan als je jezelf mag zijn en hierbij ook de job uitoefent die 100 % past bij je persoonlijkheid en je KernTalenten. 

20 jaar geleden ben ik afgestudeerd als fiscalist, maar door mijn groot empathisch vermogen en mijn passie voor personeel heb ik bewust mijn carrière verder uitgebouwd als HR professional.  Processen veranderen, hervormen, optimaliseren, teams inspireren… dat zijn uitdagingen waar ik erg van hou.

Als vrouw van een zelfstandig ondernemer en vanuit mijn HR-functie begrijp ik de positie van een werkgever.  Ik heb zelf 20 jaar in dienstverband gewerkt, waardoor ik de situatie van de werknemer herken en begrijp. Dankzij de analyse van mijn KernTalenten kwam ik in mijn kracht te staan om stappen te zetten en te doen wat ik als kind altijd al wilde, nl. ‘Zelfstandige’ worden. Niemand kon mij nog tegenhouden. Begin 2016 waagde ik de grote sprong en hield Solut boven het doopvont.  

Solut is een LoopbaanCoaching Center en een consultancybureau gespecialiseerd in personeelswerk, HR interim management, assessment, teamcoaching en individuele coaching en gelegen in Sint-Truiden.

 www.solut-hr.be

Katty Melon

KernTalentenAnalist – HR generalist met +20 jaar ervaring in personeelswerk met focus op teamwork, groei en samenwerking.

In wezen ben ik nogal onzeker, maar eenmaal ik mij op de werkvloer begeef en in mijn flow kom, ben ik vastberaden.

Ik zoek steeds naar de beste connectie tussen werknemer – werkomgeving – familieomgeving. De focus ligt bij op ‘het beste eruit halen en leven van persoonlijke energie’. Mijn doel is mensen aanvoelen en verbinden, want het is zo mooi om te zien hoe mensen tot zelfontplooiing komen.

Vanuit mijn opleiding arbeids- en sportpsychologie is de focus op het drieluik mens-werk-omgeving altijd aanwezig geweest. Door kennis te maken met KernTalenten werd dat nog meer duidelijk. Hierin vond ik de ultieme werkwijze om dé win-win situatie te garanderen voor het plaatsen van de juiste persoon op de juiste stoel. 

Mijn communicatie is zacht, vertrouwelijk, vertrekkende vanuit rust en kalmte. Ik tast de mogelijkheden af om personen en het team volledig tot hun recht te laten komen en wacht het juiste moment af ter aftoetsing en coaching.

Mijn opleiding arbeids- en sportpsychologie, gecombineerd met de doorgedreven trainingen als vertrouwenspersoon en burn-out coaching (door dr. L. Swinnen) zijn een perfecte aanvulling voor het situationeel aanvoelen en invullen van de noden van de mens en het team, zowel in zijn werk alsook in de privé omgeving. 

Mijn focus ligt op ‘gelukkig zijn in het leven’ en dit in combinatie met persoonlijk inzicht, persoonlijke groei en op teamverbetering in de werkomgeving.

Janien Evens

Sinds 2013 ben ik erkend KernTalentenanalist en gebruik ik dagelijks de KernTalentenmethode in mijn training en coaching. Zowel van Sales medewerkers en teams, alsook in loopbaan-en studiebegeleiding.  Ik heb 25 jaar als leidinggevende in de rekruteringssector gewerkt. In die periode heb ik met veel passie, sales managers en sales teams aangestuurd en begeleid naar meer succes, maar vooral ook naar meer goesting. Goesting om elke dag hun business te doen groeien. Vandaag deel ik die sales ervaring met iedereen die door sales gedreven wordt en dit voor alle KMO’s in alle sectoren.

De mensen in mijn omgeving kennen mij als sterk gepassioneerd, maar ook pragmatisch en resultaatgericht. Verder zijn betrokkenheid, eerlijkheid, empathie en fun mijn belangrijkste waarden. Uiteraard heb ik zoals iedereen natuurlijk ook kleine kantjes. Zo ben ik redelijk ongeduldig als het gaat over mijn eigen resultaten. Het kan vaak niet snel genoeg vooruit gaan en daar kan mijn omgeving over meepraten.

Mijn positieve ingesteldheid is een sterkte in het coaching. Ik exploreer, waardeer en bekrachtig, confronteer met zorg, daag uit, inspireer, herkader en laat ruimte voor hindernissen of hete hangijzers. Bovendien leer ik hoe hiermee om te gaan. Dit alles met veel inlevingsvermogen. De coachings zijn nooit vrijblijvend. Samen gaan we voor daadwerkelijk resultaat. Wat mij iedere dag vleugels geeft,  is dat ik de kans krijg om het beste uit de mensen te halen. Hen kan laten ervaren hoe energiegevend het is als je met je sterke talenten aan de slag kan. Kortom Talenten laten groeien en ogen doen blinken daar doe ik het voor.

www.axizo.be

Serafien Dhondt

Veelzijdigheid is één van mijn belangrijke kenmerken. Stilzitten ken ik niet. Ik studeerde in 1999 af aan de KU Leuven als burgerlijk ingenieur bouwkunde. Aansluitend werkte ik bijna 10 jaar als projectingenieur in de bouw.

In 2007 kwam ik in aanraking met de KernTalentenmethode. Een KernTalentenAnalyse bevestigde wat ik aanvoelde: ik heb minstens zoveel interesse voor mensen als voor techniek en hou bovendien van ondernemen. Ik besliste daarom mijn carrière een ommezwaai te geven en richtte mijn eigen onderneming SeraCon BVBA op.

Sinds 2008 ben ik KernTalentenAnalist. Het spreekt mij bijzonder aan om de kans te krijgen mensen te kunnen helpen door hen inzicht te geven in hun KernTalenten. Als zelfstandig consultant gebruik ik de KernTalentenmethode voor selectie en rekrutering, teambuilding, coaching en loopbaan- en studiekeuzebegeleiding. Om mijn kennis in Human Resources verder te verdiepen behaalde ik in 2016 een master diploma in arbeids- en organisatiepsychologie aan de KULeuven. Deze studie doen en tegelijk in HR werken gaf mij de unieke kans om al het geleerde direct in de praktijk te brengen.

Als hobby geef ik muzieklessen aan kinderen en volwassenen. Ook hier geeft het begeleiden en coachen van mijn leerlingen zowel in klasverband als individueel mij veel plezier en voldoening. Ik wil mijn ervaring dan ook verder gebruiken om met kennis van zaken maar vooral ook met veel enthousiasme mensen en teams te helpen en te coachen in hun ontwikkeling.

www.seracon.be 

Debbie Philtjens

Ik ben gepassioneerd door mensen, paarden en organisaties. Daarom tracht ik deze drie ook altijd samen te brengen. Ik geloof heel hard in het feit dat elk individu (en bijgevolg organisatie) mogelijkheden te over heeft, tenminste als ze terug gaan naar hun eigen zijn en kunnen. Wanneer zelfacceptatie centraal staat, beseffen mensen dat ze hun eigen beslissingsmandaat mogen hebben én kunnen hebben in welke toestand dan ook. Ik merk vooral als ik met personen met een psychiatrische achtergrond werk, dat ze dat onderweg vaak kwijtspelen.

Zelf noem ik het dikwijls kinderlijke naïviteit. Blijven geloven in iets wat er niet lijkt te zijn. Zoals geloven in de Kerstman en Sinterklaas. Als  kind geloof je echt dat ze door de schoonsteen kruipen en het is diezelfde bereidheid die ik in coachees of cliënten wil zien, dat ze er weer in geloven. 

Van opleiding ben ik klinisch- en arbeidspsychologe met een postgraduaat in paardencoaching en gecertificeerd burnout coach, maar ik ben een redelijk atypische psycholoog. M.a.w. lekker rauw, gezond boerenverstand, heel erg direct en redelijk to the point. Daardoor ook niet voor elke coachee geschikt. Vaak kan ik vrij snel naar de essentie gaan, maar dan heb ik de gewoonte om het probleem in de lucht te steken, een paar keer rond te draaien en te vragen wat we ermee gaan doen. Ik gruwel van ‘gepamper’ en ‘koetsjiewoewoe-aanpakken’ (daarom gebruik ik de paarden, die compenseren dat!) en hou van maatwerk. Daarom geef ik nooit standaardoplossingen, maar tracht iedereen steeds een eigen weg te laten zoeken en te vinden. 

www.hippocoaching.be 

Chantal Coene

Ik ben Chantal, gepassioneerd recruiter/kunstenares en strong believer van de KernTalentenmethode (ondertussen deed ik meer dan 1000 interviews gecombineerd met deze methode).

Resultaat- en doelgericht zijn, zijn mijn stokpaardjes, alsook out of the box denken. Verder heb ik oog voor vorm-, kleur- en schoonheidsdetails. Hoofd- van bijzaken onderscheiden doe ik automatisch en ik vind het prettig om te organiseren, coördineren en plannen.

Ik ben empathisch maar voel niet de natuurlijke drang om pure zorg te dragen. In teamverband functioneren en tussen de mensen te zijn vind ik prettig.

Competitie drijft me. Zowel de lat hoger leggen voor mezelf als me vergelijken met anderen en beter presteren is plezant.

Ik neem graag initiatieven en hou ervan om verantwoordelijkheid op te nemen. Informatie delen, aan anderen vertellen wat ik weet en anderen entertainen vind ik fijn. Ideeën genereren is niet mijn sterkste kant – sky is the limit …. Kennis om de kennis prikkelt me niet en pure sales laat ik liever aan anderen over.

Hard met een hart, zo kun je mij omschrijven. Daarnaast heb ik de durf te confronteren en werk ik graag oplossingsgericht.

www.joshr.be

Katrien Jetten

Katrien Jetten

Aangenaam, ik ben Katrien.  Na 30 jaar besloot ik mijn carrière in eigen handen te nemen.  Ik wou een uitdaging waarin mijn passies de rode draad zijn: kennismaken en connecteren, luisteren en begrijpen, motiveren en stimuleren.  Dit vormde de basis voor Str8Forward, mijn eigen rekruteringsbureau met veel expertise, een brede blik en een warm hart.

Vaak voelde ik tijdens kennismakingsgesprekken voor een rekrutering dat het niet altijd even duidelijk is voor iedereen in welk plaatje hij/zij zich nu het best past. Vele personen pinnen zich vast aan bepaalde functies maar staan niet stil bij hun talenten.

Dat is nu net waar het om gaat als je gelukkig in je job wilt zijn!

Ik hou ervan je te helpen duidelijkheid te geven wat bij je past en blij te zijn in en met je werk, het kan perfect zowel in het Nederlands als in het Frans.

www.str8forward.be

Dag Mireille, nogmaals dank voor je gedetailleerd rapport dat ik heb ontvangen. Graag wil ik je feedback geven over de loopbaancoaching. Je hebt dit gedaan met een professionele aanpak, zeer doortastend en hierbij een resultaat met hoge waarde. Ik zou niet weten welke verbeteringen hier nog mogelijk zijn. Voor mij een 9/10. Heel erg bedankt.

Bart

Ik beveel je zeer zeker aan, Janien! Ik meld aan mijn omgeving dat een KerntalentenAnalyse zeker de moeite is om eens te doen, indien gewenst. Het is een hele goede en leuke manier om tot andere/nieuwe inzichten betreffende uzelf te komen. En dit kan je eigenlijk je hele leven gebruiken. Ook de onderlinge links tussen de verschillende kerntalenten, die je dan nuttig kan koppelen, zijn zeer boeiend. Je doet het dus alvast prima zo 🙂

Valerie

Ik heb zeer veel gehad aan de adviezen van Serafien. Voel me terug helemaal ok nu ik weet wat mijn kerntalenten zijn en mijn werk er ook wat aangepast heb. Bepaalde dingen laten vallen wat me te veel energie kost. Gelukkig heb ik een goed bedrijf waar ik voor werk waar dit bespreekbaar was.

Anoniem

Contacteer ons gerust!